Kontorindretning med lærredsbilleder

March 14, 2014

Kontorindretning med lærredsbilleder

Når et lækkert kontor skal indrettes, så handler det ikke om at finde de dyreste designermøbler, der umiddelbart ser flottest ud og oser mest af stil og status. Det handler derimod om at skaffe møbler, der giver mulighed for variation og support.

Arbejdsmiljø er vigtigst

Kontorets indretning skal først og fremmest understøtte de arbejdsgange og arbejdsformer, der er på arbejdspladsen. Når indretningen lever op til de krav, kan man begynde at tænke på udseendet. Men et godt tip er, at et kontor indrettet med det rette udstyr, giver glade og tilfredse medarbejdere. Tilfredse medarbejdere skaber et godt arbejdsmiljø, og et godt arbejdsmiljø smitter af på både effektiviteten og omsætningen, men det gør også, at nye kunder og forretningsforbindelser, der besøger virksomheden, vil få et rigtig godt indtryk af den.

2

Støj giver dårlig miljø

Så det er vigtigt at tænke på arbejdsmiljøet, når kontorområdet skal indrettes. Her er støj en af hovedårsagerne til et stressende og ubehageligt miljø. Det er nemlig sådan, at de fleste kontorkomplekser bliver laver i store åbne lokaler, hvilket gør det rigtig svært at dæmpe støj og rumklang i lokalet.

Den klassiske løsning

For at dæmpe støj og klang på kontoret, kan man enten benytte sig af den traditionelle metode, som går på at få sat et akustik-loft op. Det er en dyr affære, og imens det sættes op, er det ikke muligt for kontoret at holde åbent, så der vil være nogle dage med tabt arbejdsfortjeneste. Men ny løsning er også begyndt at vinde mere og mere frem.

Den nye løsning

Der er også en bedre løsning med foto på lærred, som jeg fandt her. Lærred-fotos er en ny og rigtig smart måde at dæmpe støj og styre akustikken i et rum på. Jeg har søgt efter foto på lærred og lavet lidt research for at se, hvad det egentlig går ud på, og konceptet er overraskende simpelt. Mange af de selskaber, der tilbyder fotos på lærred, tilbyder også lærred-fotos i lyddæmpende udgaver. I bund og grund består billederne at et stykke lærred, hvorpå der bliver printet dit foto. Lærredet spændes ud over en ramme, ligesom et almindeligt lærred til malerier. Det giver en hul bagside, som derefter fyldes ud med et lydabsorberende materiale, og derefter hænges disse billeder bare op på væggene på kontoret, og så er alt støjen og den dårlige akustik fjernet.

Opnå et bedre arbejdsmiljø

Det er både en meget pænere, hurtigere og billigere løsning en akustikloftet, og samtidig undgår du at skulle holde kontoret lukket i et par dage for at forbedre lyden i lokalet. Derudover vil et par store fotos på lærreder være med til at udsmykke kontoret, og få det til at se flot og lækkert ud. Så sørg for, at der bliver lavet en god akustik på kontoret, når det skal indrettes, og så vil arbejdsmiljøet blive meget bedre – det vil i sidste ende kunne ses på firmaets bundlinje.

Kilder:
http://da.wikipedia.org/wiki/Efterklang

Related posts:

Virksomhedskonsulent
Digital markedsføring er vigtigt
Teambuilding og kursuscenter