Julen og dansk kultur

August 27, 2012

Ja Ja, Jeg ved det godt. Der er langt tid til jul – men det skader aldrig at være lidt proaktiv og allerede nu starte overvejelserne til årets julefrokoster og lægge hovedet i blød så man kan finde de gode festlige indslag, der gør julefrokosterne uforglemmelige. Julefrokosterne er en del af den kristne og meget danske tradition at holde jul. Selve julefrokosterne er dog ikke spor kristne men mere syndige. Vi elsker dem jo alle, både de vilde druk julefrokoster og de hyggelige familie julefrokoster, med den god mad: forretterne med sild, æg og snaps. hovedretterne med varm leverpostej, bacon, champignon, fiskefileter, frikadeller og remoulade og rødkål. Alt sammen skylles ned med god øl, vin eller sodavand. Hele denne herlighed efterfulgt af kage ostebord med alt hvad hjertet begære. Julen for mig er en af de bedste danske traditioner. Julen er en stor del af den danske kultur og det er en højtid jeg ser frem til hvert år. Det er den mest hyggelige højtid, hvor man er sammen med familien, spiser god mad og hygger sig.

Hver familie har selvfølgelig sine helt egne juletraditioner og skal også indrømme at hjemme hos os, fejre vi mere hyggen og traditionen end Jesus’ fødselsdag.  Blandingen af alle de dejlige traditioner giver julen mange forskellige betydninger for de individuelle mennesker.  I min familie har julen altid været noget særligt hvor man hyggede sig med hele familien, men jeg kender også andre som slet ikke ser julen på samme måde. De glæder sig ikke til jul og mindes en tid hvor mor og far måske skændtes konstant og hvor der ikke var plads til kærlighed og hygge..

Mange siger julen er en stresset tid med trængsel og alarm, men det er aldrig noget jeg har mærket til. Da jeg var lille gjorde mine forældre altid meget ud af at det skulle være en god højtid og hvis de stressede gjorde de det, når jeg ikke var der.

Selvom jeg er i god tid, glæder jeg mig til den søde juletid.

Related posts:

menu
Kunstens hus Aros
Rygeforbud i Allerød